Sprzedawca Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 Witam, wychodzę z propozycją dodania możliwości wyszukiwania przedmiotów na sklepach. Temat był już zakładany kilkakrotnie przez graczy i zawsze zostaje odrzucony, bo "psuje klimat", "zniszczyłby gospodarkę" i takie tam pierdoły. To już nie są czasy gdzie trzeba latać po miliardach sklepów żeby znaleźć jakikolwiek ulepszacz czy też item. Nie zepsuje to klimatu, ani rynku, wręcz odwrotnie na pewno polepszyłoby to handel i wygodę dla graczy. 1 Quote Link to comment Share on other sites
kopczyniaq Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 Sklepów nie jest jakoś przesadnie dużo, żeby było to konieczne. Według mnie też niepotrzebne ułatwienie Quote Link to comment Share on other sites
RuskaSzuja Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 Na nie Quote Link to comment Share on other sites
Sprzedawca Posted October 16, 2021 Author Share Posted October 16, 2021 no tutaj zawsze każdy jest na nie także do zamkniecia Quote Link to comment Share on other sites
DeL Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 na NIE !!! przyjemnością jest polatać po M1 Quote Link to comment Share on other sites
Burza02 Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 Na nie 1 Quote Link to comment Share on other sites
Kronol11 Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Na nie. I podam powody: 1. Psuje klimat (sorki, musiałem) 2. To czy sprzedamy item zależy nie tylko od ceny, ale też pory wystawienia, miejsca sklepu, nazwy sklepu, marki (ma znaczenie, gdy sprzedaję ciągle ten sam towar w tym samym miejscu- idę obok kowala i na 100% będą tam ulepy, o tym mówię), reklamy. Ty chcesz zawęzić to głównie do ceny, co strasznie okroi, już ledwo zipiący handel. 3. Niektórzy czerpią przyjemność z gry bijąc metki, inni robiąc dungeony, zabijając bossy, a niektórzy bawią się z kupowaniem tanich itemów i sprzedażą drożej. 4. Tracą na tym ludzie którzy sellają słabo sprzedające się rzeczy, bo nie odwiedzasz ich sklepów ( i nie kupujesz przy okazji czegoś innego). JEŚLI to wejdzie, to od tej pory w każdym moim sklepie będzie po jednej: zmiance, kamolu, aurze, SM, itemach do biologa, metalu itd. w cenie po 999kk. Będzie się świecił zawsze, gdy ktoś wyszuka popularne itemy. Naprawdę tego chcemy? 5. Zapracowani technicy nie mają teraz na to czasu. 6. Tracą na tym ludzie, którzy sprzedają drogo itemy (np zmianki), gdy sklep stoi 2 tygodnie, więc kasę realnie mają "zamrożoną" do czasu sprzedania itów. Mógłbym jeszcze parę powodów znaleźć, ale mi się nie chce. O ile jestem często za zmianami, tak tu, uważam, że jest więcej minusów niż plusów. Quote Link to comment Share on other sites
Recommended Posts